Digital markedsføring i fremtiden

Digital markedsføring i fremtiden

Annonse, Markedsføring, Høylytte, Penger
Bildet hentet fra Pixabay

Vi er nå ferdige med den siste delen av Digital markedsføring. Det har vært et spennende og lærerikt semester fult av mange ulike muligheter. Et av temaene som har vært sentral i alle delene av dette emnet er nemlig endring. Samfunnet er i konstant endring, spesielt digitalt, hvor vi da kan se hvor mye menneskeheten har utviklet seg teknologisk. Markedsføring i seg selv har også gått mer mot digitalisering, hvor mye av markedsføringen tar sted på ulike sosiale plattformer som; Instagram, Facebook, Tik Tok, Snapchat osv.

Sosiale plattformer

Sosiale Medier, Markedsføring, Facebook, Youtube
Bildet hentet fra Pixabay

Sosiale medier spiller en større rolle i hverdagen til både unge og gamle i dag. Statistikk sett så bruker flere og flere sosiale medier for å kommunisere med bekjente, familie, venner osv. Det er også ganske synlig at bedrifter også har begynt å ta i bruk av alle disse ulike sosiale plattformene for å markedsføre tjenesten eller produktet de tilbyr. Å bruke sosiale kanaler for å markedsføre er kostnadseffektivt, men også tidsbesparende for bedriften fordi en kan nå ut til flere tusener på noen få sekunder.

Ulike sosiale plattformer som Instagram og Facebook tilbyr også statistikk for hvordan ulike annonser gjør det demografisk, alder, kjønn osv. Dette gjør at bedriften lett kan følge med på hva de må bedre på og hvordan de eventuelt kan nå ut til et større og nytt publikum også. De kan også markedsføre gjennom influensere som styrker merkets «brand image», dette medfører at forbrukere vil føle seg tryggere på å ta i bruk av bedriftens produkter eller tjenester. Det er enklere for en bedrift å ta i bruk av disse sosiale mediene på grunn av dens algoritmer og cookies som da videre lagrer informasjon om deg og hva du foretrekker å se. Disse algoritmene (ekkokammer og filterbobler) er da med på å styrke annonsene til bedriften som da gjør at et større publikum blir eksponert ovenfor deres annonser. Disse sosiale kanalene er det riktige markedet for å markedsføre for bedriften sin på en en kostnadseffektiv og tidseffektiv måte.

Kunstig intelligens

Kvantefysikken, Wave, Partikler, Abstrakt
Bildet hentet fra Pixabay

Kunstig intelligens er noe som vil være i konstant endring, det vil fortsette å vokse jo mer avansert teknologien blir. Vi kan allerede se hvordan bedrifter som Amazon tar i bruk av kunstig intelligens til å endre hvordan den fremtidige logistikken vil se ut, ved hjelp av Amazon Air. Det vil ikke bare være en endring for bedrifter, men samfunnet generelt også, hvor det da kan også ha en endring for utdanningssystemet blant annet. Samtidig som samfunnet endres, endres teknologien og med det endres også markedsføringen på, hvor mye av det skjer mer digitalt enn det noensinne gjorde før.

Oppsummering

Teknologiens endring har ført til en god del positive sider. Det er nå enklere å kontakte familie og venner. Det er enklere å handle, en trenger ikke lenger å måtte gå til butikken, men kan gjøre noen få klikk og handle på nett. En trenger ikke lenger å måtte stå ved en automat for å kjøpe billett for buss og t-bane en kan nå gjøre det via en app. Teknologiens fremdrift har gjort det enklere for bedrifter med å markedsføre deres produkter og tjenester, ved at de nå kan ta i bruk av ulike sosiale kanaler, hvor de når ut til et større publikum mye raskere. Lenger ned i tid vil nok all markedsføring skje digitalt enn den gamle dags måten, hvor en da måtte ta i bruk av tavlereklamer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *