Hvilken markedsføringskanal burde tas i bruk?

Hvilken markedsføringskanal burde tas i bruk?

Samfunnet er i konstant endring, hvor digitalisering tar over hverdagen mer og mer. Flere og flere bedrifter har gått over til å ta i bruk av sosiale medier som en form for markedsføring. Det er enklere å ta i bruk, det er kostnadseffektivt, hvor en kan nå ut til en større gruppe på kort tid.

Ifølge SSB så er det fire av fem nordmenn som er på sosiale medier mellom alder fra 16 og 79 år. Bruken av sosiale medier i Norge vil bare fortsette å øke med tanke på at teknologien oppdateres hele tiden. Sosiale medier i dag har en større rolle i hverdagen vår nå enn før.  

Facebook

Facebook er en av de største sosiale plattformene vi har, hvor 69% av den norske befolkningen tar i bruk av denne plattformen daglig (Ipsos.no). Her kan en bedrift treffe bredt og mange av målgruppen sin, men også utenfor det, det passer bra for voksne mellom 30-59 år. Her faller målgruppen i alder av 18-29 år bort i og med at færre av dem bruker Facebook daglig, hvor det har sunket fra 83% til 79% som bruker det (Ipsos.no).

Fordelen ved å ta i bruk av Facebook som en markedsførings kanal er at en bedrift kan nå ut til et større antall brukere på en kort tidsperiode, uansett demografi. Ved å ta i bruk av Facebook kan gjennom målrettet segmentering nå ut til den riktige målgruppen via visuelle bilder og videodeling. Facebook annonser er også veldig kostnadseffektiv, en kan sette opp et budsjett og velge hva de vil oppnå ved å lansere annonsen, for en oppstarts bedrift kan Facebook annonser være et godt valg som en markedsføringskanal.

Instagram

Ifølge Ipsos så er det 36% av den norske befolkningen som tar i bruk av Instagram daglig. Største andelen av brukere er kvinner, hvor største andelen av brukere er mellom 18-29 år hvor 83% har profil (Ipsos.no) Instagram er en plattform hvor man primært deler bilder og korte filmer, hvor da andre har muligheten til å like, dele, kommentere og lagre.

Instagram kan ansees som en bra arena for mange bedrifter, hvor da brukere av Instagram er ganske aktive, hvor en da kan oppleve å få økt trafikk på nettsiden blant annet og kjøp. En kan da koble Instagram opp mot Facebook i og med at Facebook kjøpte opp Instagram i 2012, og krysspublisere der. En bedrift kan også bruke en influenser til å promotere produktet eller tjenesten deres. Markedsføring på Instagram er heller ikke dyrt, hvor en da kan forholde seg innenfor et budsjett, men fortsatt nå ut til en stor del av målgruppen på kort tid. Ved å ta i bruk av hashtags (#) kan en bedrift enkelt skape mer engasjement, hvor en da kan gruppere tematisk etter sin interesse, om hva en følger eller ser.

Oppsummering

Ut ifra statistikken som Ipsos har så kan en se at Facebook og Instagram er bra markedsføringskanaler å ta i bruk av. En kan enkelt nå ut til en stor målgruppe på kort tid, men det er også kostnadseffektivt , hvor en kan koble sammen begge kontoer ha en oversikt over alt. En bedrift kan da nå ut til både unge og gamle ved å ta i bruk av begge plattformene med tanke på målgruppen deres.

Kilder:

https://www.ssb.no/teknologi-og-innovasjon/artikler-og-publikasjoner/fire-av-fem-nordmenn-bruker-sosiale-medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *