Influencer marketing – den nye markedsføring strategien, som er her for å bli!

Influencer marketing – den nye markedsføring strategien, som er her for å bli!

Gratis arkivbilde med abstrakt, display, farge
Bildet hente fra Pexels

Vi har nå begynt med en ny modul som er e-varehandel. I dette innlegget skal jeg ta for meg hvordan markedsføring nå gjennomføres ved hjelp av influensere. I tillegg vil jeg også gå inn på hvorfor dette er en bra strategi å ta i bruk for videre fremtidig markedsføring for merkevarer.

Hva er en influenser?

For å kunne se nærmere på dette er det viktig å ta en titt på hva en influenser er. Utdanning.no forklarer begrepet influenser som; en som driver med markedsføring ved å ta i bruk av ulike plattformer. Hvor de samarbeider med mange i ulike bransjer for å annonsere deres produkt eller tjeneste. Influencere som har klart å bygge opp et publikum, kalles også for opinionsledere eller trendsettere (Utdanning.no). Kort forklart så er dette personer som har stor nok innflytelse over ulike plattformer til å kunne selge et produkt eller en tjeneste i samarbeid med ulike bedrifter.

Hva er influenser markedsføring?

Influensere er med på å ha etabler influencer marketing som en ny form for online markedsføring (Influencermarketinghub.com). Denne typen markedsføring er en miks mellom den gamle metoden og den nye. Spørsmålet som er viktig her er; Hva er influencer marketing egentlig?

Influenser markedsføring ligger nesten i ordet i seg selv. Denne type markedsføring omhandler merker som samarbeider med innflytelsesrike mennesker som er med på å markedsføre et produkt eller en tjeneste. Denne typen markedsføring er videre med på å øke merkevarens annerkjennelse (Influencermarketinghub.com). Det er mange som assosierer influensere med det å være kjent eller med kjendiser. En influenser er ikke nødvendigvis en kjendis eller en kjent person, men heller en som har en innflytelse over en målgruppe, som kan føre til et kjøp blant den merkevaren vedkommende representerer. Hensikten ved å ha influenser markedsføring er å kunne spre et positivt budskap om en merkevares produkter eller tjeneste.

Det har også gått et skifte fra å velge de mest fulgte og mest kjente influensere til å gå over til mikro-influensere. Mikro-influensere er personer med en mindre følge på nett, mellom 1,000 og 1000,000, men som oftest har mer troverdighet fordi de har mer kjennskap til disse produktene. Det er viktig å kunne se på troverdigheten mellom influenseren og deres følgere, og hva slags verdier vedkommende har og hvordan disse verdiene samsvarer med bedriften de skal representere (Impactplus.com)

De kan ta i bruk av ulike plattformer som Snapchat, Instagram, Blogg, YouTube, Twitter osv. Vi kan i dag se at mye av slik markedsføring skjer på blant annet Instagram og YouTube, hvor mange influensere liker å vise fram produktene disse ulike bedriftene har presentert dem med.

Oppsummering

Dagens samfunn er preget av alle disse ulikeplattformene, hvor du finner forbrukere i ulike aldre som er en del av nettsamfunnet, som er i konstant vekst. Denne typen markedsføring er kostnadseffektiv som ikke bare øker et salg, men som også hjelper bedriften med å vokse. Det er derfor viktig å hvite hvem man skal rette seg mot og hvordan denne personen kan være med å skape innflytelse på valgt målgruppe. Sosiale medier er plattformer som er i konstant utvikling, hvor flere og flere bedrifter tar for seg disse plattformene for å kunne nå en bestemt målgruppe. Det kan da være smart av dem å samarbeide med mikro-influensere som har mer troverdighet til et produkt eller en tjeneste enn om en kjendis som Kim Kardashian hadde representert merket. Bedriften vil samtidig kunne nå en større gruppe fordi mikro-influensere har som vanlig mer troverdighet, men også en god del kjennskap til produktet som gjør at flere føler seg trygge på å stole dem.

Kilder:

Anderson, Myriah. 2019. “What are Micro-Influencers & Why Are They So Effective?” Hentet 6. April 2021.

https://www.impactplus.com/blog/power-of-micro-influencers

Ismail, Kaya. 2018. “Social Media Influencers: Mega, Macro, Micro or Nano.” Hentet 6.april 2021 https://www.cmswire.com/digital-marketing/social-media-influencers-mega-macro-micro-or-nano/

Influencer MarketingHub. 2021. “What is Influencer Marketing: An in Depth Look at Marketing`s next Big Thing.” Hentet 6.april 2021.

https://influencermarketinghub.com/what-is-influencer-marketing/

2 kommentarer til «Influencer marketing – den nye markedsføring strategien, som er her for å bli!»

 1. Hei Zara!

  Spennende oppsummering av hva influencer marketing er! Det er tydelig at du har forstått hva det innebærer og legger det frem på en helhetlig måte. Fint at du også har inkludert visuelle elementer som bilder i teksten din. Veldig bra at du har en tydelig oppdeling av teksten, med innledning, hoveddel og avslutning!

  Viktige tips fra meg:
  – Kildehenvis riktig! Så flott at du har kildehenvist i teksten din, men husk at du også må kildehenvise riktig. Kildene du har lenket til på slutten av innlegget er skrevet av forfattere. Riktig kildehenvisning vil derfor være «(Etternavn, årstall)», ikke nettside (med mindre kilden ikke oppgir forfatter). Kildehenviser du slik til en eksamen, vil dette i verstefall føre til nedsatt karakter/stryk. Det er klart at bloggen din ikke er eksamensteksten du skriver, men den er en utvidelse av dine kunnskaper som du skal vise frem til potensielle arbeidsgivere 😀

  Annet:
  – Pass på skrivefeil. Det fremkommer noen slurve- og skrivefeil i dette innlegget.
  – Eksempler, eksempler, eksempler. Gjerne inkluder noen spesifikke eksempler om influencere, mikroinfluencere, eller hvordan spesifikke bedrifter benytter seg av mikroinfluencere + dens effekt av deres markedsføring 🙂

  Bra skrevet! Jeg ser frem til å lese mer fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *