IKEA FNs bærekrafts mål

IKEA FNs bærekrafts mål

Jorden, Globe, Vann, Wave, Sjø, Innsjø, Innstillingen
Bildet hentet fra Pixabay

I dette innlegget vil jeg ta for meg FNs bærekraft mål som er mest relevant for IKEA som en bedrift. FN har satt 17 bærekrafts mål som er en felles arbeidsplan for verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030 (FN.no). IKEA er et av verdens største møbel bedrift som har et stort ansvar ovenfor miljøet og samfunnet. De nevner på nettsiden sin om hvordan de skal jobbe for å oppnå disse målene og hvilket tiltak og tjenester de vil iverksette for å kunne nå dem.

Ansvarlig forbruk og produksjon er det 12 målet av FNs bærekrafts mål som jeg mener er mest relevant for bedriften IKEA som er verdensledende innenfor møbler. Grunnen til at IKEA må være ansvarlig for forbruk og produksjon er fordi bedriften operer i verden rundt som medfører en god del masseproduksjon. Hvis IKEA ikke tar ansvar for produksjonen sin er de med på å ødelegge ressurser som og miljøet. Ved at de er bærekraftige både ved forbruket og produksjon så sørger de for å ta vare på ressursene, men de kan også oppfordre andre bedrifter til å gjøre det samme.

Kilder:

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/ansvarlig-forbruk-og-produksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *