IKEA sin rolle innenfor klima og bærekraft.

IKEA sin rolle innenfor klima og bærekraft.

Hot Air Balloon, Luftfart, Skjønnhet, Flying, Himmel
Bilde hentet fra Pixabay

IKEA er en av de største møbelkjedene i Norge, men også verden. Kjedegiganten ble grunnlagt i 1943 i Sverige av Ingvar Kamprad (IKEA.no).  Giganten produserer og designer sine egne møbler og hjemmeinnredningsartikler. IKEA er ansett som en av verdens største møbelkjede i verden, og med det kommer det et stort samfunns- og klimaansvar. Kjeden er veldig transparente når det gjelder deres ansvar i samfunnet og deres mål innenfor bærekraft.

En kan se alt IKEA står for når det gjelder deres samfunnsansvar og deres mål som de gjerne vil oppnå for å være miljøvennlige. IKEA har på nettsiden ulike linker en kan klikke seg inn på for å se hva de har å si om deres samfunnsansvar og bærekraft. En kan også lese mye om hva slags materiale de bruker for å produsere sine produkter.

IKEA har satt av et bærekraftigmål til 2030, hvor de vil jobbe på spreng for å bli 100% sirkulære og klimapositive. Møbelkjeden har allerede satt i gang en god del tiltak for å oppnå dette målet. De vil blant annet slutte å selge deres kjente kjøttboller i restauranten og bytte det ut med planteboller istedet. Istedet for å kaste møbler kan en nå selge dem tilbake til IKEA som da vil reparere disse produktene og selge dem videre. I følge IKEA.no klarte bedriften å gi 47 millioner produkter et nytt liv. De vil innen 2030 ha alle produkter laget av fornybar eller resirkulert materiale, som skal være designet fra bunnen som da vil kunne repareres, gjenbrukes og selges på nytt eller gjenvinnes (IKEA.no). Dette er bare noen få av alle de målene de har satt som de vil jobbe fremover med for å oppnå.

IKEA har ikke bare satt opp bærekraftige mål de gjerne vil oppnå, men de har også tatt for seg samfunnsansvar gjennom samarbeid med andre virksomheter. De jobber sammen med virksomheten Sisters in Business (SiB), SiB er en sosial virksomhet og entreprenør. Virksomheten har systuer som man kan finne på IKEA varehus, hvor de tilbyr repetisjonstjenester og interiørsøm. De er med på å skape bærekraftige arbeidsplasser for innvandrerkvinner. Deres visjon som en bedrift er å øke sysselsettingene blant innvandrerkvinner, slik at de også er inkludert i samfunnet og arbeidslivet. Bedriften har også et fond som heter IKEA nabofond. Fondet støtter prosjekter og kreative tiltak for barn og miljlø i varehusenes nabolag (IKEA.no). Dette er da bare noen få eksempler på bedriftens bærekraftige mål og deres samfunnsansvar som en av verdens største møbelkjede.

Kilder:

https://www.ikea.com/no/no/this-is-ikea/sustainable-everyday/baerekraftsmalene-vare-pubb01a1de0

https://www.ikea.com/no/no/customer-service/services/buy-back-resell/

https://www.ikea.com/no/no/this-is-ikea/community-engagement/sisters-in-business-sytjeneste-med-mening-pub47e54b45

https://www.sistersinbusiness.no/butikk/sider/om-oss

https://www.ikea.com/no/no/this-is-ikea/about-us/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *