Vipps – en digital plattform

Vipps – en digital plattform

Vipps – Wikipedia

Hva er Vipps?

Vipps er et norsk selskap som ble lansert av DNB den 30. mai 2015. Vipps tilbyr betalings og ID-løsninger. Det er en digital betalingstjeneste for mobiltelefoner for både bedrifter og privatpersoner. Tanken bak denne tjenesten var å lansere en enklere måte for privatpersoner å kunne overføre penger, som videre gikk over til at bedrifter også tok i bruk. Den dag i dag så tilbyr flere bedrifter Vipps som en betalingsmåte og en kan enkelt også betale fakturaer over appen. Vipps eies idag av flere aktører som SpareBank 1 Betaling, Eikda VBB og Nordea Bank, men DNB er per dags dato den største eieren av plattformen.

Hvordan fungere Vipps?

Vipps er en veldig enkel plattform å ta i bruk. En kan laste ned appen på Apple Store eller Google Play Store. Etter nedlastningen av appen så kobler man opp en bruker med bankkontoen sin og deretter kan en sende penger til hvem som helst så lenge de har et nummer. En kan da sende penger, be om penger. I appen så har man også tilgang til å se hva man har inne på kontoen sin. I løpet av årene så har Vipps utviklet seg til at en nå kan bruke «skanne» funksjonene på appen for å betale fakturaer eller så kan man også velge å få opp fakturaen i oppen for hver måned slik at en kan raskt betale den fra appen. Bedrifter har også begynt å ta i bruk av denne tjenesten hvor man da kan betale hjemmefra på nettet med Vipps og hente i butikk eller betale med Vipps i butikken istedet for kort. På grunn av Covid-19 har flere bedrifter begynt å ta i bruk av tjenesten for å hindre smittespredning slik at en ikke trenger å bruke kortet sitt eller kontanter.

Transaksjonskostnader

Vi kan dele opp transaksjonskostnader inn i 6 typer. Transaksjonskostnad er en del av hele kjøpsprosessen. Det er da snakk om alle de ressurssene som tas i bruk før man velger å gjennom med kjøpet sitt.

Vi har da seks ulike typer for transaksjonskostnader:

Søkekostnad: Her handler det om å finne det man er ute etter på en rask og enkel måte. Med vipps kan en nå bare søke opp mobilnummeret og ved et tastetrykk kan en da sende penger uten å måtte logge seg inn på banken også overføre penger slik som man tradisjonelt gjorde.

Informasjonskostnad: Denne transaksjonskostnaden omhandler det å finne mer detaljert informasjon om det er produktet, leverandøren eller tjenesten i seg selv. Konsumerne av denne tjenesten har da muligheten til å gå inn på Vipps sin side for å finne pålitelig og troverdig informasjon siden det kommer rett fra leverandøren. Denne informasjonen kan man også finne hos DNB og andre banker som er deleiere av Vipps i og med at Vipps er en del av dem. Troverdigheten og påliteligheten til Vipps styrkes blant annet når flere og flere bedrifter begynner å ta i bruk av tjenesten, dette kan da være i butikk, nettsider eller når det gjelder fakturaer.

Forhandlingskostnad: Dette er forhandlinger som skjer angående vilkårene for leveranser, priser, levereransetidspunkt eller tilleggstjenester (Krokan 2019, 76). Vipps er en gratis tjeneste, privatperson trenger ikke å måtte betale for å ta i bruk av denne appen i og med at den er koblet opp med banken til hver enkelt person. Hvis en velger å sende over 5000kr så må en da betale et gebyr, dette gebyret endres med tanke på summen som sendes. Er summen under 10 000 kr så er gebyret på 70kr og den øker over 10 000kr. Bedrifter derimot betaler må betale en hvis prosentantall med tanke på hvordan tjenesten tas i bruk. En kan da velge å slette Vipps kontoen sin når som helst og da vil form for informasjon som ble lagret slettet, men Vipps er pålagt å måtte oppbevare informasjonen i opptil 5 år som er et følge av krav i hvitvaskningsloven (Vipps.no)

Beslutningskostnad: Omhandler når en har gått gjennom alle alternativer en har og skal velge en av disse alternativene. Valget her ganske enkelt for forbrukerne av Vipps tjenesten. Dette er fordi kunden kan enten velge å gå gjennom banken og overføre eller betale regninger hvor en må enten logge inn med bank id eller ved bruk av telefonnummer, dette er en lang prosess som tar tid. Eller så kan en velge å gå inn på appen og betale regninger eller sende penger med en gang, hvor det da ikke tar særlig mye tid.

Evalueringskostnad: Omhandler å dobbelsjekke at informasjonen stemmer overens med det aktuellet kjøpet en har utført. Vipps er som nevnt flere ganger ganske enkel å bruke. Tjenesten i seg selv er gratis og det står tydelig og klart hva summen eventuelt blir på gebyret hvis en sender over 5000kr. Prisene for bedriften er også ganske tydlig på nettsiden hvor det da er en egen oversikt over priser for bedrifter og privatpersoner. Alle overføringer lagres også blant annet i utskrifter i bankkontoen og kvitteringer lagres også hos appen så en kan alltid gå tilbake for å se om alt sammen stemmer overens med produktet man har kjøpt.

Tvangskostnad: Omhandler misnøye om produktet eller tjenesten blant kunden. Vipps er ikke en avansert tjeneste å ta i bruk. En kan når som helst velge å slette sin profil og all dens informasjon om man gjerne vil det og opprettet en ny profil i fremtiden om man ser behovet for det.

Vipps har siden dens lansering utviklet seg og kommet langt med sin tjeneste. En kan idag bruke det for sine egne personlige grunner eller som en bedrift. På grunn av dagens situasjon så tar flere og flere bedrifter å bruk av tjensten fordi det er enklere å betale og enkel å bruke og enkel å slette om det er behvo for det. En trenger ikke å måtte sette opp regninger i banken men kan heller betale det enkelt å greit over appen. Denne tjenesten er blant mange ander tjenester fremtiden for måten å betale for produkter, regninger osv.

Kilder:

https://www.vipps.no/?gclid=EAIaIQobChMIptC_oMzB7gIViKkYCh2n9AmXEAAYASAAEgJwkvD_BwE

Krokan, Arne. 2019. Nettverksøkonomi – digitale tjenester og sosiale mediers økonomi. Oslo. Cappelen Damm Akademisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *